Ilmalämpöpumpun asennus – Turku, Raisio, Kaarina ja lähikunnat 

Kun olet löytänyt omiin tiloihisi sopivan ilmalämpöpumpun, on myös laitteiden asennus suunniteltava huolellisesti. Helpoin ja turvallisin ratkaisu on tilata ilmalämpöpumppu suoraan paikoilleen ja käyttövalmiiksi asennettuna.

Ammattilaisen asentama ilmalämpöpumppu on kestävä ja kauaskantoinen sijoitus, joka tuo helpotusta kesän helteisiin ja talven paukkupakkasille vuosikausiksi eteenpäin. Raision Lämmitystekniikka on asentanut satoja ilmalämpöpumppuja kerros- ja rivitaloista omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin.

Toimitamme, korjaamme ja asennamme ilmalämpöpumppuja Turkuun, Raisioon sekä lähikuntien alueelle 30 kilometrin etäisyydellä Raision keskustasta*. Toimitus jopa alle viikossa tilauksesta!

Olemme Turvallisuus- ja Kemikaaliviraston hyväksymä. Saat kauttamme kaikki sähköasennus- sekä keskusmuutostyöt ilmalämpöpumppujen asennukseen liittyen, joten sinun ei tarvitse tilata erikseen sähköasennusta.

ILMALÄMPÖPUMPUN PERUSASENNUS SISÄLTÄÄ

Kun tilaat meiltä ilmalämpöpumpun asennettuna, asentajamme hoitavat kaiken laitteiden toimituksesta asennukseen ja testaukseen:

 • Asentajan maksuton tarkistuskäynti 

Ennen asennusta voit pyytää asentajamme maksuttomalle tarkistuskäynnille. Käynnin aikana ilmalämpöpumpulle katsotaan yhdessä sopiva paikka, johon se saadaan asennettua oikein. Kun sisä- ja ulkoyksiköille on löydetty sopivat tilat, voidaan sopia asennusajankohta.

 • Asennuspaikan valmistelu

Asennuspaikka valmistellaan, jotta laitteet saadaan asennettua turvallisesti. Valmisteluihin kuuluu esimerkiksi seinän poraus ja asennuslevyn kiinnittäminen.

Sisäyksikkö ja ulkoyksikkö on oltava ulkoseinän vastakkaisilla puolilla siten, että seinään tehtävä reikä ei vaadi erikoistyökaluja.

Huomioithan, että asennuskohteeseen tulee valita sopiva ilmalämpöpumpun maa- tai seinäteline ennen asennusta. Asentajamme neuvovat tarvittaessa telineen valinnassa.

 • Sisä- ja ulkoyksiköiden asennus

Sisäyksikkö asennetaan lähes aina kiinni seinään. Seinäasennuksen enimmäiskorkeus on 2,5 metriä. Asennuksessa tulee huomioida, että laitteelle on riittävästi tilaa eivätkä ovet tai ilmanvaihtoaukot estä asennusta.

Ulkoyksikkö asennetaan seinään tai tasaiselle alustalle, jossa se pysyy tukevasti paikallaan ja on riittävän kaukana esteistä. Seinätelineen osalta asennus enintään 1,5 metrin korkeuteen maantasosta. Maatelineen asennus valmiille kantavalle routimattomalle alustalle. Kerrostaloissa asennus tehdään yleensä asunnon omalle parvekkeelle.

Ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksiköiden välille asennetaan putket, joissa kiertää kylmäaine. Tärkeää on, että putket ovat oikean mittaiset ja oikein liitetty.

 • Laitteiden testaus ja käyttöopastus

Asentajamme testaavat ilmalämpöpumpun toimivuuden varmistaakseen, että se toimii oikein ja tehokkaasti. Asennustoimenpiteistä laaditaan asennuspäiväkirja. Lopuksi keräämme asennuksesta syntyneet roskat ja kierrätämme ne asianmukaisesti.

Perusasennus sisältää kaikki asennukseen tarvittavat pientarvikkeet:

 • Ulkoyksikön vaimenninkumisarja (4 kpl)
 • Eristetyt kylmäaineputket, enintään 4 m (lisämetrit 14 €/m)
 • Sisäyksikön kondenssivesiputki
 • Ulkopuolen asennuskanavasarja putkituksille, enintään 4 m (lisämetrit 12 €/m)
 • Suojaputken ja putkiyhteen välin eristeet ja tiivisteet ilmavuotojen estämiseksi
 • Laitteiston sähkösyöttö maadoitetulta ulkopistorasialta tai turvakytkimeltä pintavetona, enintään 5 m (Huom! Mikäli sähkönsyöttö on yli metrin päässä ulkoyksiköstä, turvakytkimen asentaminen on pakollista. Turvakytkin sisältyy perusasennuksen hintaan.)

  ILMALÄMPÖPUMPUN PERUSASENNUS EI SISÄLLÄ

 • Asennuspaikan edustan raivaus, kuten huonekalujen siirto
 • Kohteen suojaaminen asennuksessa syntyvältä pölyltä
 • Maatelineen alustan maarakennustyöt
 • Mahdolliset rakennustelinetyöt
 • Ulkoyksikön kondenssiveden johtaminen pois laitteelta
 • Mahdollisen WiFi-yhteyden kytkeminen
 • Perusasennusta laajemmat työt kuten sähkösyötön tuominen pääkeskukselta ja turvakytkimen asentaminen*


Perusasennukseen kuulumattomat työt ja asennusvaiheet voidaan tilata lisätöinä. Asentaja laskuttaa lisätyöt suoraan asennuksen tilaajalta.

ASENNUKSEN TILAAJAN VELVOLLISUUDET JA VASTUUT

Tilaajan vastuulla on varmistaa, että tuote soveltuu asennettavaksi kohteeseen ja on asennettavissa. Asiakas vastaa mahdollisen asennusmuutostyöilmoituksen tekemisestä ja asennustapaselosteen toimittamisesta asentajalle ennen asennusta.

Mikäli asennuspalvelun asentaja toteaa kohteessa, että tuote ei sovellu kohteeseen asennettavaksi, tai sitä ei voida asentaa asennuspalvelun toimitussisällön mukaisesti, veloitetaan asiakkaalta käynnistä kiinteä hinta: 180 euroa.

Kiinnitä huomiota asentamattoman paketin säilytykseen, mikäli ostat sen itse muualta kuin meiltä. Pakettiin on merkitty, miten päin sitä pitää säilyttää. Väärin säilytettyä pumppua ei välttämättä saa asentaa lainkaan.

Paljonko ilmalämpöpumpun asennus maksaa?

Helpoin ja usein myös edullisin tapa on tilata ilmalämpöpumppu asennettuna. Näin varmistat, että saat laitteillesi ammattitaitoisen asennuksen ja sinulta säästyy aikaa sekä vaivaa. Kuljetamme laitteet kotiisi, ja pakettihinta on yleensä edullisempi kuin erikseen hankitut laitteet ja asennus.

Tutustu valmiiksi asennettuihin ilmalämpöpumppuihin – toimitukset jopa alle viikossa!

Mikäli laite on ostettu erikseen, perusasennuksen hinta on kiinteä: 780 €/laite (sis. alv.)

*Lisätyöhinta  = 78 € per alkava tunti (sis. alv.)

*Kilometrikorvaus 30 km ylittävältä matkalta = 1,25 € per kilometri + ajotunnit 38 € per alkava tunti (sis. Alv.)

HUOM! Ilmalämpöpumpun asennustöistä voi hakea kotitalousvähennyksen. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä: www.vero.fi

Suunnitteletko ilmalämpöpumpun asennusta? Huomioi nämä asiat!

Tässä muutamia tärkeitä asioita, jotka tulee ottaa huomioon ilmalämpöpumpun asennuksessa:

 • Lupa asentamiseen: Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitset ilmalämpöpumpun asennukseen luvan taloyhtiöltä. Yleensä lupa on helppo saada, kunhan laitteet pystytään asentamaan siististi esimerkiksi asunnon omalle parvekkeelle, eikä asennukselle ole rakenteellisia esteitä. Varmistathan omalta huoltoyhtiöltäsi, että sinulla on lupa ilmalämpöpumpun asennukseen.

 • Ammattitaitoinen asentaja: Ammattilaisten asentama ilmalämpöpumppu on toimintavarma ja kestää käytössä mahdollisimman pitkään. Asennus sujuu tehokkaasti, ja yleensä kauppaan kuuluu takuu, joka kattaa mahdolliset tekniset viat ja mahdolliset asennusvirheet.


 • Asennuspaikka: Ilmalämpöpumpun asennuspaikka on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa oleellisesti sen toimintaan. Asennuspaikan tulisi olla suojattu suoralta auringonpaisteelta ja sijoitettu paikkaan, joka on helposti saavutettavissa huollon tai korjauksen yhteydessä.


 • Sähköliitännät: Ilmalämpöpumpun asennuksessa tulee ottaa huomioon sähköliitännät. Laite tulee asentaa paikkaan, josta se voidaan liittää turvallisesti sähköverkkoon. Raision Lämmitystekniikan asentajilla on tarvittavat luvat sähkötöiden tekemiseen.


 • Putkiliitännät: Asennuksessa on syytä huomioida myös putkiliitännät. Putket täytyy asentaa huolellisesti ja tiiviisti, jotta ilmalämpöpumppu toimii optimaalisesti. Asennuksessa käytettävien suojaputkien ja tiivisteiden on oltava laadukkaita, jotta putket eivät vahingoitu tai ala vuotaa käytössä.


 • Ilmanvaihto: Ilmalämpöpumpun asennuspaikka tulee suunnitella niin, että laite saa riittävästi ilmaa toimiakseen tehokkaasti. Laitteen ympärille ei saa kertyä liikaa pölyä tai muita epäpuhtauksia, jotka voivat haitata sen toimintaa.


 • Asennuskorkeus: Ilmalämpöpumpun asennuspaikan korkeus tulee määrittää huolella, jotta laite toimii mahdollisimman tehokkaasti. Asennuskorkeus riippuu asennuspaikan lämmitystarpeesta ja ulkolämpötilasta.


 • Huolto ja kunnossapito: Ilmalämpöpumppu tulee huoltaa ja tarkastaa säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti ja turvallisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Laitteen käyttöohjeessa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet huolto- ja kunnossapitotoimenpiteistä. Voit kysyä lisää myös meidän asentajiltamme.


Yhteenvetona voidaan todeta, että ilmalämpöpumpun asennus vaatii huolellista suunnittelua ja asiantuntevaa ammattilaista, jotta laitteet toimivat turvallisesti, tehokkaasti ja pitkään. Jos sinulla on kysyttävää ilmalämpöpumpun asennuksesta, ota yhteyttä!