Ilmalämpöpumpun huolto – Turku, Raisio, Kaarina ja lähikunnat

Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeä osa sen toiminnan ylläpitämistä ja tehokkuuden varmistamista. Huolto kannattaa teettää säännöllisesti, jotta ilmalämpöpumppu toimii optimaalisesti ja sen käyttöikä säilyy mahdollisimman pitkänä.

Korjaamme ja huollamme ilmalämpöpumppuja Turussa, Raisiossa, Kaarinassa sekä lähikuntien alueella 30 kilometrin säteellä Raision keskustasta.

Kuinka usein ilmalämpöpumppu täytyy huoltaa?

Ilmalämpöpumpun huoltoväli riippuu monesta tekijästä, kuten käyttöasteesta, ympäristöolosuhteista ja laitteiden mallista sekä iästä. Yleisesti suositellaan, että ilmalämpöpumpun huolto tehdään kerran vuodessa tai vähintään kahden vuoden välein.

Jos ilmalämpöpumppu on ympärivuotisessa käytössä, kannattaa ottaa nyrkkisäännöksi huollattaa ilmalämpöpumppu kerran vuodessa, esimerkiksi keväisin. Jos ilmalämpöpumppua käytetään esimerkiksi vain talvisin lämmitykseen, harvempi huoltoväli voi tulla kyseeseen.

Huoltoväliin vaikuttavat myös ympäristöolosuhteet, kuten ilmanlaatu ja ilman pölyisyys. Esimerkiksi todella hiekkaisessa ympäristössä tai pölyisissä sisätiloissa ilmalämpöpumppu saattaa likaantua nopeammin, jolloin huolto on tarpeellista tehdä useammin.

Voinko huoltaa ilmalämpöpumppuni itse?

Ilmalämpöpumpun huolto kannattaa teettää ammattilaisella, joka osaa tarkistaa ja tarvittaessa korjata mahdolliset viat ja ongelmat. Näin vältytään turhilta asennusvirheiltä, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa teknisiä vikoja laitteisiin tai vaaratilanteita ympäristölle.

Huolto voidaan tehdä myös sopimuspohjaisesti, jolloin huoltopalvelut sisältyvät ilmalämpöpumpun hankintahintaan. Asiasta on aina sovittava erikseen kirjallisena sopimuksena jolloin lasketaan oikea huollon aikaväli sekä hinta Tämä takaa sen, että huolto tehdään säännöllisesti ja että ilmalämpöpumppu pysyy toimintakuntoisena. Kysy lisää huoltosopimuksesta!

Mitä ilmalämpöpumpun huolto sisältää?

Ilmalämpöpumpun huolto sisältää yleensä ainakin ilmansuodattimien puhdistamisen, ulkoyksikön puhdistamisen, sisäyksikön puhdistamisen ja mahdollisen jäähdytysnesteen tarkastamisen.

Ilmansuodattimien puhdistaminen on tärkeää, jotta ilmalämpöpumppu pystyy puhdistamaan huoneilmaa tehokkaasti ja samalla säilyttämään sisäilman laadun. Ulkoyksikkö on hyvä pitää puhtaana, jotta sen jäähdytyskyky säilyy optimaalisena. Sisäyksikön puhdistaminen varmistaa, että puhallin toimii moitteettomasti ja että ilma kiertää esteettömästi.

Lisäksi kokeneet asentajamme huomaavat, jos jokin muu osa tai ominaisuus ilmalämpöpumpustasi kaipaa huoltoa.

Mistä tiedän, että ilmalämpöpumpussani on vikaa?

Ilmalämpöpumpun vian tunnistaminen voi olla haastavaa, mutta joitakin yleisiä merkkejä viallisista laitteista ovat esimerkiksi:

Heikko suorituskyky

Jos huomaat, että ilmalämpöpumppusi ei lämmitä tai jäähdytä huonetta kunnolla, tai että huoneen lämpötila ei nouse tai laske haluamallesi tasolle, ilmalämpöpumpussa voi olla vikaa.


Epätavalliset äänet

Jos ilmalämpöpumppusi alkaa päästellä outoja ääniä, kuten epätavallisen kovaa hurinaa, kolinaa tai natinaa, se voi olla merkki viasta.

Laitteiden sammuminen

Jos ilmalämpöpumppu sammuu itsestään tai ei käynnisty, on syytä kääntyä korjaajien puoleen.

Kosteus

Jos huomaat, että ilmalämpöpumpun ympärillä on kosteutta tai että ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä tulee kosteutta, se voi johtua teknisestä viasta.


Ilman haju

Ilmalämpöpumpun siirtämän ilman tulisi olla raikasta. Jos huomaat epätavallisia hajuja, kun ilmalämpöpumppu on käynnissä, se voi olla merkki viasta. 


Jos huomaat näitä merkkejä ilmalämpöpumpussasi, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme pystyvät diagnosoimaan ilmalämpöpumpun mahdollisen vian ja korjaamaan sen tarvittaessa.

Ilmalämpöpumpun viat on syytä korjata ajoissa, jotta ne eivät pahene ja johda suurempiin ongelmiin tai laitteen rikkoutumiseen.

Kysy lisää huoltopalvelustamme!

Kuinka pitkä takuu ilmalämpöpumpuissa on?

Ilmalämpöpumpuissamme on valmistajan myöntämä tehdastakuu, joka astuu voimaan laitteiden asennuspäivästä alkaen. Esimerkiksi laadukkaat Innova-ilmalämpöpumput sisältävät 4 vuoden takuun kompressorille ja 2 vuoden takuun laitteen muille osille.

Halutessasi voit pidentää ilmalämpöpumppusi takuuta maksullisena lisäpalveluna. Saat nyt asentamillemme laitteille 2 vuoden lisätakuun hintaan 300 €. Kysy lisää pidennetystä takuusta!

Lisäksi annamme takuun laitteiden asianmukaisesta asennuksesta. Asennuksen yhteydessä laadimme aina asennuspöytäkirjan, ja jos laitteissa ilmenee asennusvirheistä johtuvia vikoja, korjaamme ne veloituksetta.

Pyrimme aina ratkaisemaan takuuasiat muutaman päivän sisällä. Ota yhteyttä!