Ilmalämpöpumppu – Turku, Raisio, Kaarina ja lähikunnat 

Tilaa meiltä ilmalämpöpumppu Turkuun tai lähipaikkakuntiin.

Ilmalämpöpumput ovat erinomainen tapa lämmittää ja viilentää kotia tai toimistoa ympäri vuoden. Jos haluat asennuttaa ilmalämpöpumpun Turun seudulla, voit luottaa Raision Lämmitystekniikan ammattitaitoiseen ja luotettavaan palveluun. Tärkeimpiä toiminta-alueitamme ovat Turku, Raisio, Kaarina ja lähipaikkakunnat. Kysy toimituksesta omalle paikkakunnallesi!

Ilmalämpöpumppujen myynti Turkuun ja lähialueille on kasvanut valtavasti viime vuosina. Suurinta kysyntä on kesälomakaudella, ja asennuskalenterimme täyttyvät yleensä hyvissä ajoin ennen kesää. Siksi ilmalämpöpumpun tilaus kannattaa tehdä jo keväällä – näin vältät kesäsesongin ja pitkät toimitusajat.

Laajasta valikoimastamme voit valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Olemme koulutettuja asentajia ja käytämme aina alan uusimpia menetelmiä ja välineitä varmistaaksemme laadukkaan ja kestävän asennuksen.

Meiltä saat ilmalämpöpumput asennettuna Turkuun ja lähipaikkakuntiin saaristoa myöten. Toimitus jopa alle viikossa tilauksesta. Ota yhteyttä niin katsotaan teillekin sopiva ilmalämpöpumppu!

Ilmalämpöpumppumerkkimme


Hitachi

Hitachin ilmalämpöpumput ovat loistava valinta energiatehokkuuden ja suorituskyvyn ansiosta. Ilmalämpöpumpuissa on myös monipuolisia toimintoja, kuten ilmanpuhdistuksen ja kosteudenhallinnan, ja ovat helppokäyttöisiä ja luotettavia laitteita. 

Innova

Innovan ilmalämpöpumput ovat erinomainen valinta energiatehokkuuden, helppokäyttöisyyden ja luotettavuuden ansiosta. Ne tarjoavat myös hyvän sisäilman laadun ja soveltuvat monenlaisiin tiloihin ja käyttötarpeisiin. 

Alpic Air

Alpic Airin ilmalämpöpumput ovat mainio valinta tehokkuuden, hiljaisuuden ja luotettavuuden ansiosta. Ne tarjoavat myös monipuolisia toimintoja, kuten Wi-Fi-ohjauksen ja ilmanpuhdistuksen, ja sopivat monenlaisiin tiloihin ja käyttötarpeisiin.

Mitsubishi Electric

Mitsubishin ilmalämpöpumput ovat erinomaisia valintoja energiatehokkuuden, suorituskyvyn ja kestävyyden ansiosta. Ne tarjoavat myös monipuolisia toimintoja, kuten ilmanpuhdistuksen ja kosteudenhallinnan, ja ovat helppokäyttöisiä ja luotettavia laitteita. 

Mikä ihmeen ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on seinään kiinteästi asennettava laite, joka tarjoaa energiatehokkaan ratkaisun kotitalouksien ja pienten toimitilojen lämmitykseen sekä viilennykseen. Tehokkuutensa ansiosta ilmalämpöpumppu on yksi suosituimmista lämmitys- ja viilennysjärjestelmistä Suomessa, ja sen suosio kasvaa jatkuvasti.

Ilmalämpöpumppu kehitettiin alun perin jo 1800-luvulla, mutta sen käyttö laajeni merkittävästi vasta 1900-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa, kun ympäristötietoisuus ja energiatehokkuus tulivat yhä tärkeämmiksi kysymyksiksi.

Japanissa ilmalämpöpumppu yleistyi jo 1970-luvulla, ja muualla maailmassa sen käyttö alkoi yleistyä vasta myöhemmin. Pohjoismaissa ja Euroopassa ilmalämpöpumpun käyttöön on herätty kunnolla vasta 2000-luvun alkupuolella, ja sen suosio lisääntyy edelleen vuosi vuodelta.

Ilmalämpöpumppu lämmittää talvella ja viilentää kesällä.

Ilmalämpöpumppu kehitettiin ensisijaisesti lämmitysjärjestelmäksi, mutta monen suomalaisen tietoisuuteen se on tullut kesähelteiden myötä, kun ihmiset kaipaavat tehokasta viilennystä koteihin ja toimistoihin. Myös Raision Lämmitystekniikka asentaa ilmalämpöpumppuja selvästi eniten kesäisin, jolloin tilausjonot voivat kasvaa pitkiksi.

Huomaathan, että ilmalämpöpumpun voi asentaa myös talvella. Lue lisää ilmalämpöpumpun asennuksesta.

Ilmalämpöpumppu toimii periaatteessa samalla tavalla kuin jääkaappi, mutta se pystyy siirtämään lämpöä molempiin suuntiin. Ilmalämpöpumpun perusperiaate on kerätä ulkoilmasta lämpöä ja siirtää se sisäilmaan. Se voi myös toimia viilennyksenä, jolloin laite poistaa lämpöä sisäilmasta ja siirtää sen ulkoilmaan.


Säästövinkki talven varalle: 

Kun ilmalämpöpumppua käytetään lämmitykseen, se pystyy tuottamaan jopa neljä kertaa enemmän energiaa kuin se kuluttaa. Tämä tarkoittaa, että voit säästää huomattavasti rahaa lämmityskustannuksissa verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen.


Miten ilmalämpöpumppua käytetään?

Ilmalämpöpumpun käyttö on turvallista ja helppoa. Kun asennus on tehty oikein ja ammattilaisten toimesta, laite on pitkäikäinen ja erittäin helppokäyttöinen. Useimmat nykyajan ilmalämpöpumput toimivat kaukosäätimellä, jonka avulla laitteen voi käynnistää ja sulkea sekä valita haluamansa ohjelman, lämpötilan ja muut asetukset helposti kurottelematta laitteen ohjausyksikköön. Kaikki oleellinen säädetään siis itse omalla kaukosäätimellä – vaikka sohvalla köllötellen.

Ilmalämpöpumppu on yleisesti ottaen hyvin kestävä lämmitys- ja viilennysratkaisu, mutta säännöllistä perushuoltoa ei pidä unohtaa. Mikäli pumppuusi tulee tekninen vika, sitä ei saa lähteä itse korjailemaan, vaan on parempi kutsua ammattilainen paikalle.

Ilmalämpöpumpun tärkeimmät ominaisuudet

Ilmalämpöpumppujen ominaisuuksissa on jonkin verran eroja, ja tämä näkyy luonnollisesti myös laitteiden hinnassa. Tärkeintä on löytää juuri omiin tarpeisiin sopivin ja kustannustehokkain ratkaisu.

Harkitessasi oman ilmalämpöpumpun hankintaa, kannattaa huomioida ainakin seuraavat asiat:

  • Teho ja energiatehokkuus: Ilmalämpöpumpun tehokkuus ja energiankulutus ovat tärkeitä tekijöitä. Hyvä ilmalämpöpumppu kuluttaa vähän sähköä ja tuottaa paljon energiaa. Energiatehokkuutta ilmaistaan yleensä SEER- ja SCOP-arvoilla.
  • Lämmitys- ja jäähdytysteho: Ilmalämpöpumpun tulee olla tarpeeksi tehokas lämmittämään tai viilentämään valitut tilat neliömäärän mukaan. Teho ilmaistaan yleensä kW-arvona. Jos et ole varma, kuinka tehokkaan ilmalämpöpumpun tarvitset, tilaa asentajamme ilmaiselle arviokäynnille.
  • Äänitaso: Hyvä ilmalämpöpumppu on hiljainen käytössä, mutta joissain tapauksissa kovempikaan hurina ei välttämättä haittaa. Etukäteen on hyvä huomioida, sijaitseeko asennus makuuhuoneen vai autotallin seinustalla. Yleensä äänitaso ilmaistaan desibeleinä (dB).
  • Ilmanpuhtaus: Ilmalämpöpumpun suodattimet pitävät ilman puhtaana ja poistavat haitallisia hiukkasia ja allergeeneja. Ilmanlaadun parantaminen on tärkeää erityisesti allergikoille, ja laadukas ilmalämpöpumppu voi tarjota helpotusta heinänuhaan.
  • Käyttöliittymä: Käyttöliittymän tulee olla selkeä ja helppokäyttöinen, jotta lämpötilan ja muiden asetusten säätäminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti.
  • Sulatustoiminnot: Suomen talvi on tunnetusti pitkä ja kylmä. Kovilla pakkasilla ilmalämpöpumppu sulattaa itseään tarpeen mukaan, jotta laite pysyy toimintakuntoisena. Parhaat ilmalämpöpumput mukautuvat ympäröivään lämpötilaan ja välttävät tarpeetonta energiankulutusta.

Tässä muutamia huomioitavia asioita oman ilmalämpöpumpun hankintaan. Jos sinulla heräsi muita kysymyksiä, otathan yhteyttä niin asentajamme neuvovat mielellään.